Monteput: Prihod u prvom kvartalu veći za 2,79%

Bez autora
May 26 2011

Monteput D.O.O je na tunelu „Sozina“ evidentirao promet 348.046 vozila u periodu januar-mart ove godine, što je za 5,4 odsto manje u odnosu na isti period prošle godine, dok je prihodovao 1,3 miliona eura ili 2,79 više. Pad ukupnog prometa vozila i dalje opredjeljuju uslovi ekonomske krize. Međutim, evidentirani rast prihoda od 2,79 procenta je posljedica znatno većeg prometa tzv. privrednih vozila (kamiona i autobusa), što može ukazivati na povećanje privredne aktivnosti u odnosu na isti period prošle godine. Pored redovnih poslova tekućeg održavanja tunela „Sozina“ i prilaznih saobraćajnica, Monteput D.O.O u skladu sa godišnjim Planom rada realizuje i ostale programske obaveze. U toku su geotehnički radovi i izrada Elaborata detaljnih geotehničkih istraživanja terena za potrebe izrade Idejnog građevinskog projekta Brze saobraćajnice duž crnogorskog primorja za dionicu tunel „Sozina“ – raskrsnica Stari Bar (obilaznica Bara) u dužini 15 km.

Monteput: Prihod u prvom kvartalu veći za 2,79%Monteput D.O.O je na tunelu „Sozina“ evidentirao promet 348.046 vozila u periodu januar-mart ove godine, što je za 5,4 odsto manje u odnosu na isti period prošle godine, dok je prihodovao 1,3 miliona eura ili 2,79  više.

Pad ukupnog prometa vozila i dalje  opredjeljuju uslovi ekonomske krize. Međutim, evidentirani rast prihoda od 2,79 procenta  je posljedica znatno većeg prometa tzv. privrednih vozila (kamiona i autobusa), što može ukazivati na povećanje privredne aktivnosti u odnosu na isti period prošle godine, navodi se u vladinim podacima.

Pored redovnih poslova tekućeg održavanja tunela „Sozina“ i prilaznih saobraćajnica, Monteput D.O.O u skladu sa godišnjim Planom rada realizuje i ostale programske obaveze.

U toku su geotehnički radovi i izrada Elaborata detaljnih geotehničkih istraživanja terena za potrebe izrade Idejnog građevinskog projekta Brze saobraćajnice duž crnogorskog primorja za dionicu tunel „Sozina“ – raskrsnica Stari Bar (obilaznica Bara) u dužini 15 km. Za dio planske obaveze koja se odnosi na sanaciju oštećenja dijela magistralnog puta Kolašin – Mateševo (od poplava iz decembra 2010. godine) u toku su završne projektne, tehničke i tenderske pripreme za izbor izvođača radova i početak radova koji je planiran početkom jula ove godine u vrijeme povoljnih hidroloških prilika.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik